Poultry Innovation Lab

Het Poultry Innovation Lab van het Poultry Expertise Centre is een Proeftuinen-project van Regio FoodValley. Er werken een aantal partijen uit de sector en de regio aan mee. Het Lab staat op het terrein van Aeres VMBO en Aeres MBO Barneveld en bestaat uit een pluimveestal en een businesscentre (bezoekersruimten en informatiecentrum). Het is ontwikkeld voor praktijktrainingen, onderzoek en kennisoverdracht. Er worden activiteiten georganiseerd voor professionals uit de pluimvee-industrie, studenten uit het groen onderwijs en internationale professionals.

Het Poulty Innovation Lab brengt kennis en innovatie letterlijk onder één dak. De stal biedt ruimte om nieuwe stalinrichtingen uit te proberen, maar ook zijn experimenteren mogelijk met verlichting, klimaat, voeding en huisvesting. Belangrijke thema's van het Lab zijn gezondheid en welzijn, voedselveiligheid en voedselzekerheid en duurzame systemen. In de stal komen twee units, één voor 1.000 vleeskuikens en één voor 1.000 leghennen.

De eerste steen van het pand is gelegd op 25 november 2015. Klik hier voor meer informatie en foto's van deze gebeurtenis.

Voor meer informatie kunt u via het contactformulier contact opnemen met projectcoördinator Eltjo Bethlehem. 

Video van de opening van het Poultry Innovation Lab: Alle betrokkenen vertellen iets over hun bijdrage of de wijze waarop ze het centrum gebruiken.

Rondleiding door het Poultry Innovation Lab.