Nieuwsbrief mei

Date

Janne versterkt ons team per 1 mei 2024

Wij zijn blij om te melden dat vanaf 1 mei Janne van Rooij zich bij het team Poultry Expertise Centre, Calf Expertise Centre en het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij voegt. Janne en Anne-Jo Smits gaan samen het management van het PEC, CEC en PEV op zich nemen.

Janne heeft aan de WUR gestudeerd en is al ruim 12 jaar werkzaam in de pluimveesector. Zij was o.a. werkzaam bij For Farmers als Business Development Manager Pluimvee, en Project Manager bij Broederij Ter Heerdt. Janne zit in het bestuur van World Poultry Science Association.

 

Event 23 mei  'Boeren in de Gelderse Vallei'

Waar liggen jouw ontwikkelkansen?

Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert dit event om agrarisch ondernemers te inspireren. Welke kansen zijn er op dit moment? Tijdens dit event vertellen diverse boeren
over verschillende ontwikkelrichtingen. Bij opgave geef je je voorkeur op voor een verdiepende workshop. Tijdens de workshop gaan een agrariër en een inhoudelijk specialist je meer vertellen over een specifieke ontwikkelrichting. Kortom, wil jij een inspirerende middag van boeren voor boeren, meld je hieronder aan!

Datum en tijd: 23 mei, 12.15 – 16.15u (inclusief lunch, aansluitend borrel)
Locatie: De Eng, Voorthuizen

Sprekers: Erik Roest (Barneveldse Krant), Bert-Jan Ruissen (SGP)
Veehouders uit de regio: Roel van Dijk, Arnold Ruitenbeek, Gerda van den Heuvel, Jan van
Ruiswijk.
Experts uit de sector: Karolien Hupkes (MFL), Nienke Binnendijk (Building Balance),
Jan Schellekens (CEC), Gert Tempel (AR)

Voor wie: Agrariërs uit de regio en erfbetreders
Je kunt je tot en met 21 mei aanmelden. Bij je aanmelding kan je kiezen welke  workshops je wilt volgen. 
Klik hier om je aan te melden

Recent zijn de eerste resultaten van het Bedrijvenmeetnetwerk van de Regio Foodvalley gepresenteerd in een video en een whitepaper. Deze zijn te vinden via volgende link: 
https://www.poultryexpertisecentre.com/nieuws/2024/meetnetwerk-toont-aan-volop-kansen

Kansen in de pluimveesector Servië, Bosnië & Herzegovina ; sluit u aan bij een PIB-cluster

Uit een marktonderzoek van de Europese Commissie blijkt dat Servië kansen biedt voor Nederlandse pluimveebedrijven. Servië krijgt waarschijnlijk goedkeuring om kippenvlees en eieren naar de EU te exporteren. Dat is interessant voor Servische producenten én voor de Nederlandse sector.

RVO en de Nederlandse ambassade in Servië zoeken ondernemers die interesse hebben om gezamenlijk deze kansrijke markt te betreden!

Het Poultry Expertise Centre wil een Partners for International Business (PIB)-programma aanvragen. Dit programma biedt u de mogelijkheid om uw internationale ambities te realiseren in een publiek-private samenwerking. In dit zogenoemde PIB-cluster, samen met andere bedrijven én de Nederlandse overheid, komt uw bedrijf sterker te staan in de pluimveesector van Servië en Bosnië & Herzegovina.  

Heeft u interesse om u bij het cluster te voegen? Of wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met:

Anne-Jo Smits, Poultry Expertise Centre
E: a.smits@aeres.nl
T: 06 11 81 42 03

Meer informatie is na te lezen op: https://www.poultryexpertisecentre.com/nieuws/2024/kansen-in-de-pluimveesector-in-servie