USA verslag IPPE (International Production & Processing Expo)

Date

Van 25 tot 27 januari vond in Atlanta in de Verenigde Staten, de IPPE (International Production & Processing Expo) plaats. Businessmanager Eltjo Bethlehem en project manager Anne-Jo Smits hebben deze beurs bezocht op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Washington en het Nederlandse Consul Generaal in Atlanta.

Tekst gaat verder onder de foto

Deze uitnodiging kwam voort uit een traject dat eerder ingezet was, om met een groep Nederlandse bedrijven die werken in de pluimveesector, gezamenlijk de Amerikaanse markt (en in het bijzonder de staat Georgia ) te benaderen. Tijdens de beurs hebben Eltjo en Anne-Jo verschillende Nederlandse bedrijven bezocht die op de beurs aanwezig waren. Voorafgaand aan de beurs vonden er twee bijeenkomsten plaats op het Consul Generaal. De 1e was met vertegenwoordigers van de internationale ontwikkelingen afdeling van de staat Georgia en vertegenwoordigers van de pluimvee afdeling van de Universiteit van Georgia en van Georgia Tech. De tweede was met Gerry Black, commissioner landbouw van de staat Georgia. Bij beide bijeenkomsten heeft het PEC de Nederlandse pluimveesector en haar innovatiekracht gepresenteerd onder de titel ‘The Dutch Way: Innovation by Cooperation’. Verder heeft het aanwezige Nederlandse bedrijfsleven zich gepresenteerd, en hebben de Amerikaanse gasten verteld over de sector en het onderzoek dat zij doen. Na de beurs hebben Eltjo en Anne-Jo, samen met het landbouwteam van de Ambassade, Caroline Feitel en Kim Tran, en plaatsvervangend Consul Generaal Laurens van Doeveren een bezoek gebracht aan de onderzoeksfaciliteit van de pluimveeafdeling van de Universiteit van Georgia en aan het veterinaire lab van Georgia: het Georgia Poultry Laboratory Netwerk.

Tekst gaat verder onder de foto:

Hett bezoek leert ons dat de Nederlandse pluimveesector veel te bieden heeft aan de Amerikaanse. In Nederland worden innovaties op het gebied van gezondheid, welzijn en emissiereductie al veel breder toegepast in de praktijk. O.a. door de structuur van de Amerikaanse pluimveesector ten opzichte van de Nederlandse, met integraties tegenover familiebedrijven, is innoveren op het primaire bedrijf minder vanzelfsprekend. Dat brengt mogelijkheden, maar ook uitdagingen met zich mee voor de Nederlandse bedrijven die zaken willen doen op de Amerikaanse markt. Om deze mogelijkheden te benutten en de uitdagingen aan te gaan heeft PEC een aantal aanbevelingen gedaan voor vervolgactiviteiten in de rapportage van het bezoek. Bent u geïnteresseerd in deze aanbevelingen? Neem dan contact op met Anne-Jo Smits ( a.smits@aeres.nl, 06-11814203) om het rapport op te vragen.