Bezoek Plaatsvervangend Consul Generaal van Nederland aan PEC en bedrijven in de regio

Op maandag 16 mei jl ontving het Poultry Expertise Centre Plaatsvervangend Consul Generaal van Nederland in Atlanta Laurens van Doeveren. Projectmanager Anne-Jo Smits heeft deze dag samen met hem verschillende bedrijven in de regio Barneveld bezocht. Het doel was om meer te weten te komen over toeleverende bedrijven die werkzaam zijn in de pluimveesector en om te horen waarom zijn wel of niet actief zijn in de Verenigde Staten. Dank aan Moba Group, VDL Jansen, Van Ravenhorst Transportsolutions en De Heus voor de ontvangst! 

 

Dit bezoek stond in het teken van een groter traject waarin PEC door de Landbouwraad in Washington is gevraagd om een bijdrage te leveren in het enthousiasmeren en faciliteren voor het Nederlandse pluimvee bedrijfsleven voor de Amerikaanse markt. In dat kader ontvang PEC in de week van 30 mei een delegatie vanuit de Verenigde Staten om gezamenlijk de VIV te bezoeken en verschillende toeleverende bedrijven en hun innovaties te tonen.

Webinar “Samen Emissie te lijf”

Op maandagavond 23 mei a.s. vindt het webinar “Samen emissie te lijf, meten is weten” plaats. In deze live uitzending krijgt u antwoord op vragen als:

  • Hoe maken we de omvang van de uitstoot inzichtelijk op omgevingsniveau?
  • Hoe meten we uitstoot op bedrijfsniveau?
  • Wat is de voortgang van het onderzoek naar reductietechnieken?

Sprekers zijn:

  • Wietske Dohmen van de Universiteit Utrecht. Zij geeft een toelichting op het meetnetwerk in de regio Foodvalley.
  • Marien Korevaar, onderzoeker van Wageningen Livestok Research vertelt over realtime emissie meettechnieken.

De voortgang van het onderzoek fijnstof wordt gepresenteerd door Hilko Ellen, onderzoeker Wageningen Livestock Research.

Het webinar wordt afgesloten met het beantwoorden van kijkersvragen.

Lees hier meer over de presentaties.

Het webinar is gratis en start om 20.00 uur.

Viv Europe

 

 Van 31 mei tot en met 2 juni wordt de VIV gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is geopend van 10.00 – 18.00 uur. Het Poultry Expertise Centre staat in hal 9 de zg. inspiratiehal.

Naast exposanten zijn er ook bijeenkomsten zoals “insects for Feed” op woensdag 1 juni om 13.00 uur in de Glow room. Onze lector Laura Star is een van de sprekers. Eltjo Bethlehem is de gespreksleider.

 

 Op woensdag 1 juni a.s. wordt om 16.00 uur in Hal 7, standnr A124 een wereldprimeur gepresenteerd. Van Ravenhorst TransportSolutions presenteert de allereerste Aircool trailer voor geconditioneerd vleeskuikentransport. U bent van harte welkom om deze officiële lancering bij te wonen.

Vacature Trainer Pluimvee en Varkenshouderij

Aeres Training Centre International is een toonaangevend internationaal opleidingscentrum. Het werkgebied is wereldwijd maar concentreert zich met name op Nederland, Afrika en Azië. Als onderdeel van Aeres is ATCI al meer dan 50 jaar hét kenniscentrum voor praktijkgerichte veehouderijtrainingen.

Aeres Training Centre International zoekt per direct een trainer pluimvee en varkenshouderij om diverse groepen zeer gemotiveerde (internationale) studenten te komen lesgeven bij Aeres Training Centre International.

Werkzaamheden zijn o.a.:

  • Ontwikkelen en verzorgen van trainingen en cursussen;
  • Bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van het productaanbod van Aeres TCI;
  • Cursusleiding voor een goed verloop van de training;
  • Deelnemen in (innovatieve) onderzoeksprojecten in de veehouderij (en met name in de pluimveesector)
  • Ontwikkelingen volgen in de markt en deze vertalen naar cursusaanbod;

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan Vogel, Teamleider, telefonisch op 06-46367184