Save the Date: do 1 juni Symposium Dubbeldoelkippen

Date

Dubbeldoelkip: kip (m/v) met toekomstperspectief?

Is er toekomst voor een moderne dubbeldoelkip? Vergaande specialisatie in de pluimveesector tussen vlees- en legrassen is een gegeven: markt en productiewijze zijn er volledig op ingericht. Maar de nadelen van de huidige manier van pluimvee houden worden weer vaker onderwerp van gesprek. Dierwelzijn en ethische, maatschappelijke én klimaatvraagstukken maken de discussie over hen & haan opnieuw actueel.
Donderdag 1 juni vindt een Symposium plaats: 'Dubbeldoelkip: kip (m/v) met toekomstperspectief?'

FairPoultry, Bionext en Universiteit Utrecht hebben diverse onderzoeken met dubbeldoelrassen gedaan, met medewerking van biologische en gangbare pluimveehouders, deels zelfs in EU verband.

Tijdens dit symposium willen we de opgedane praktijkervaringen graag met u delen en de belangrijkste ontwikkelpunten die daaruit naar voren komen.

Daarna willen we met de aanwezigen in gesprek gaan over het perspectief van dubbeldoelkippen voor de commerciële pluimveehouderij. Welk perspectief is er voor een gespecialiseerde markt? En is het denkbaar dat de biologische legpluimveehouderij een beweging gaat maken naar gebruik van dubbeldoelrassen? Sprekers op het symposium dagen ons uit: hoe kunnen we minder vanuit belemmeringen en meer vanuit kansen denken - buiten enkel technisch-economische rekensommen?

We nodigen alle geïnteresseerden graag uit om op donderdag 1 juni vanaf 14 uur in de Essenburcht te Kootwijkerbroek kennis te nemen van onze ervaringen en van gedachten te wisselen over de dubbeldoelkip. Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Via de onderstaande button kunt u uw interesse aangeven.

Alvast bedankt, namens de projectgroep,

Suzanne Vrinte,
Bionext Ketenorganisatie