Regio Foodvalley zoekt meest innovatieve ondernemers

Date

Op 11 oktober 2023 wordt de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemer uit de regio. Ondernemers met innovatieve producten of diensten - waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt - kunnen zich tot en met 1 september 2023 aanmelden via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl. Een vakjury maakt daarna bekend welke drie ondernemers voor de prijs worden genomineerd. Daarnaast wordt dit jaar ook de ICT Award uitgereikt aan een ondernemer met de meest innovatieve ICT-oplossing.

Slim, praktisch en circulair

In Regio Foodvalley werken overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen samen aan duurzame oplossingen. Ondernemers werken daarvoor soms op een onverwachte manier samen met andere ondernemers. Aan hen worden de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 en de ICT Award uitgereikt.
Vorig jaar nam No Palm Ingrediënts uit Wageningen deze prijs in ontvangst. Het bedrijf ontwikkelt duurzame palmolie-vervangers. Dat proces is te vergelijken met het brouwen van bier, maar dan met oliën en vetten. No Palm Ingrediënts zorgt voor een lokaal en duurzaam alternatief voor palmolie. Het aanwezige publiek kende vorig jaar de publieksprijs toe aan het bedrijf XINTC uit Kootwijkerbroek dat een elektrolyzer ontwikkelt om uit duurzame energie (zon en wind) waterstof te produceren.

Criteria

De Innovatieprijs Regio Foodvalley en de ICT Award zijn er voor goede ideeën met grote impact in – en buiten – Regio Foodvalley. Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden de volgende criteria:

  • het gaat om duurzame technologische innovaties waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt;
  • de innovaties zijn ontstaan uit een aantoonbare (keten)samenwerking;
  • de innovaties werken en dat kan worden aangetoond met resultaten of een prototype;
  • de innovaties hebben betrekking op de maakindustrie, energie- of milieutechnologie of ict- of agrofoodsector.

Aanmelden

Ondernemers kunnen zich tot 1 september 2023 aanmelden via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl.
Vervolgens maakt een vakjury drie genomineerden voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 en drie genomineerden voor de ICT Award bekend.
Op 11 oktober 2023 worden de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2023 en de ICT Award tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gebouw Omnia op de WUR Campus in Wageningen uitgereikt.