Barneveld maakt zich op voor bezoek koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Date

Het Poultry Expertise Center (PEC) en de gemeente Barneveld maken zich op voor de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Donderdag 31 augustus komt het paar naar de Gelderse Vallei voor een streekbezoek, dat voornamelijk in het teken zal staan van de verschillende ‘transities’ waar de regio voor staat.

In Barneveld laat het koningspaar zich bijpraten over de landbouwtransitie. Hiervoor komen ze naar het PEC, op het terrein van MBO-school Aeres aan de Wesselseweg. Dit is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en kennisinstellingen die betrokken zijn bij de pluimveesector. Hier krijgen de koning en koningin een korte rondleiding. Vervolgens gaan ze aan verschillende tafels in gesprek met boeren en ondernemers uit de regio.

AFGESLOTEN DEEL. Het bezoek vindt plaats op een afgesloten deel op het terrein van Aeres. Hierdoor is er geen gelegenheid voor belangstellenden om aanwezig te zijn, zo laat de gemeente Barneveld weten.

Het wordt morgen de eerste keer dat burgemeester Jacco van der Tak het Nederlandse staatshoofd binnen de Barneveldse gemeentegrenzen mag ontvangen. Hij kijkt ernaar uit. ,,Samen met onze tafelgasten, het PEC en de provincie Gelderland hebben we het bezoek goed kunnen voorbereiden. We waarderen het bezoek van onze koning en koningin en zien uit naar de gesprekken. We hopen, samen met de andere gemeenten, op een mooi streekbezoek.” Behalve Barneveld bezoekt het koningspaar ook de gemeenten Nijkerk, Scherpenzeel, Ede en Wageningen. 

DERDE KEER. Het wordt de derde keer in anderhalf jaar tijd dat de koning op bezoek komt in de gemeente Barneveld. In maart 2022 deed hij Kootwijkerbroek aan; hij liet zich er bijpraten over de energietransitie bij het (toekomstige) zonnepark Branderwal. Eind vorig jaar bracht hij een werkbezoek aan de kalverhouderij en melkveebedrijf van de familie Van Dijk aan de Dronkelaarseweg in buurtschap Kallenbroek, tussen Terschuur en Barneveld.

Bron: https://www.barneveldsekrant.nl/