Kennismissie Indonesië

Date

Van 17 tot en met 24 juli jl heeft Bastiaan Pellikaan, bestuursvoorzitter van de Aeres Groep een bezoek gebracht aan Indonesie.  Op onderwijsgebied wordt er door het huidige ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap Indonesië zwaar ingezet op samenwerking met het bedrijfsleven.

Ook wordt er in toenemende mate gekeken naar Vocational Education, zowel op HBO als op MBO niveau.
De universiteit van Bogor is bezocht die ook veel contacten heeft met HAS en WUR . Op de universiteit is een afdeling waar studenten eigen producten ontwikkeld worden. Deze producten worden door hen naar de markt gebracht. Er is een eigen winkelcentrum (100% eigenaar) waar dergelijke producten aan de consument verkocht worden. Ook is er een grote groene afdeling. Op het moment van bezoek werd er een Summer school verzorgd door Henk Hogeveen over economische modellen in Land- en tuinbouw. (Henk Hogeveen, Prof. WUR Wageningen: Animal Health Management )
IPB University in Bogor Indonesia wil graag met Aeres verder. Er is een MOU ondertekend met Rector Prof. Dr. Arif Satria, SP, M.Si. van IPB University in bijzijn van minister Robbert Dijkgraaf.
IPB University in Bogor Indonesia, in vertegenwoordiging van de Rector Prof. Dr. Arif Satria en de Dean Arief Darjanto komt vermoedelijk 11 oktober 2022 ook in Nederland op bezoek. Er is o.a. belangstelling voor de locatie Dronten en Aeres Tech in Ede.