Diverse bezoeken bij Poultry Expertise Centre van binnen- en buitenlandse gasten

Date

De afgelopen periode heeft het Poultry Expertise Centre (PEC) verschillende nationale en internationale gasten mogen verwelkomen op de campus. In week 22 begeleidde PEC twee Amerikanen, van de University of Georgia en van het Georgia Tech Institute, met een programma rondom de VIV, de intensieve veehouderij vakbeurs in Utrecht

Twee dagen hebben zij doorgebracht op de VIV, de overige 1,5 dag was voor excursies, waarvan een bezoek aan de Aeres campus een onderdeel was. Ze hebben een tour gekregen over de campus, en Teus Korevaar en Sabrina Barmentloo hebben een toelichting gegeven op de activiteiten van Aeres MBO, Aeres TCI en Van Dierenontdekpark.

Tekst gaat verder onder de foto

Op 9 en 10 juni vond de consortium meeting van het project ‘Code: Refarm’ plaats in Barneveld. In dit Europese project wordt gekeken naar het effect van verschillende geit en pluimvee houderijsystemen op de kwaliteit van het eindproduct, het vlees, de eieren en de melk. Dit is een project met deelnemende organisaties uit diverse Europese landen, waaronder Cyprus, Griekenland, Zwitserland, Italië, Denemarken en Servië. PEC en Aeres Hogeschool Dronten zijn ook partner in dit project. Op donderdag 9 juni heeft de groep in B20 vergaderd, aansluitend hebben we een tour over de campus gedaan. De dag werd afgesloten met een diner bij een pluimveehouderijbedrijf in de omgeving. Op vrijdag 10 juni konden de deelnemers kiezen uit een bezoek aan het geiten innovatie centrum de Mekkerhof in Holten, of een bezoek aan de pluimveestal van Aeres Hogeschool Dronten.

Tekst gaat verder onder de foto's

De Foodvalley Days vonden plaats op 9, 10 en 11 juni. Deze dagen waren bedoeld om verschillende groepen kennis te laten maken met de Regio Foodvalley. Op vrijdag 10 juni vond de netwerkbijeenkomst plaats, onderdeel hiervan waren tours naar verschillende plaatsen in de regio. Het Poultry Expertise Centre was één van de tours onder de titel ‘slimme pilots in de pluimveesector’. Een groep van ongeveer 15 personen werd welkom geheten door Rien Komen, vanuit het College van Bestuur van Aeres. Daarna werd de groep rondgeleid over de campus, met speciale aandacht voor het Poultry Innovation Lab en het Insect Experience Centre. Na een korte presentatie over het werk en de projecten van PEC zijn de deelnemers in de touringcar gestapt voor een bezoek aan pluimveehouderij Beek, waar ze van de pluimveehouder een praktische toelichting op het bedrijf hebben gehad.