Nieuwsbrief 29 november 2021

Date

Nieuwe businessmanager per 1 maart 2022

Cor Duim wordt per 1 maart a.s. de nieuwe businessmanager van PEC. Cor is nu nog teamleider Veehouderij, Groen, Grond en Infra bij Aeres Barneveld. Daarnaast is hij ook nauw betrokken bij CIV Groen, een samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs en overheid in het groene domein. Binnenkort staat er een interview met Cor Duim in onze nieuwsbrief.

Eltjo Bethlehem, de huidige businessmanager gaat het team verlaten. Eltjo Bethlehem is vanaf de start van het Poultry Expertise Centre business manager geweest en heeft PEC in samenwerking met het team, gebracht tot wat het nu is: een belangrijke speler en verbinder in de pluimveesector voor zowel bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Webinar “Samen innoveren in de pluimveesector”

Afgelopen donderdag organiseerden we voor de 2e keer dit jaar een webinar voor en door onze partners. Hierbij staat kennis centraal en ontwikkelingen binnen de sector worden gepresenteerd. Onderwerpen die deze keer aan de orde kwamen waren: Het project ‘Cool pluimveetransport’ gepresenteerd door Dick van Ravenhorst (van Ravenhorst Carrosseriebouw) en Frank Mandersloot (Mantrans); ‘Kipkompas, monitoring van welzijn bij legpluimvee’ door Vera Bavinck van Fair Poultry en ‘Innovatie met licht’ door Nikki Bouwmans van HATO Agricultural Lighting.

U kunt via deze link het webinar terugkijken.

Subsidieregeling SBV van RVO

In de veehouderij komen steeds meer innovatieve stalsystemen, die uitstoot bij de bron tegengaan. Met hulp van RVO realiseert Gerard van Beek met zijn bedrijf en partners een duurzaam en diervriendelijk stalconcept voor vleeskalveren: Veal Good Housing.

Nieuwe Partners

Van Ravenhorst Carrosseriebouw en Mantrans zijn onlangs partner geworden van Poultry Expertise Centre. Zij werken samen met Aeres/Poultry Expertise Centre in het project Cool pluimveetransport.

Meer weten over dit project? Klik dan hier