Eerste e-learning module, ontwikkeld in het kader van het project ‘Pelleting in the circular agriculture

Date

De eerste e-learning module, ontwikkeld in het kader van het project ‘Pelleting in the circular agriculture’ is gepubliceerd. Gepelleteerd diervoer bevat een groot aandeel granen, die ook gebruikt kunnen worden als voedsel voor mensen.

Het vervangen van granen in voer is een uitdaging, omdat het niet alleen bijdraagt aan de nutritionele waarde, maar ook aan de kwaliteit van de pellet. Daarom wordt in het project ‘Pelleting in the circular agriculture’ onderzocht hoe diervoeders met een hoog aandeel bijproducten in plaats van granen tot een goede, stevige pellet geperst kunnen worden. De kennis binnen dit project opgedaan wordt verspreid door middel van e-learning modules en workshops.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De eerste e-learning module bevat basiskennis over het pelleteren van diervoeders en is nu beschikbaar via de website van AgriHolland Academy: https://agrihollandacademy.nl/product/pelleting-in-circular-agriculture/. Deze module is ontwikkeld door het Aeres Training Centre International en het Poultry Expertise Centre in samenwerking met de partners van het consortium. Op een interactieve manier maakt de deelnemer aan de e-learning kennis met het maken van mengvoer.

Het consortium van dit publiek-private samenwerkingsproject bestaat uit de volgende partners: Wageningen University & Research, Zetadec, Agrifirm, DSM, Elanco Animal Health, Phileo by Lesaffre, Pelleting Technology Netherlands, Victam Foundation, Feed Design Lab en Aeres Training Centre International.