PEC presenteert zich tijdens de Europese Week van de Regio’s

Date

Op woensdag 21 oktober presenteerden Anne-Jo Smits (PEC), Laura Star (Aeres HBO Dronten) en Walter Jansen (AMUSCA) bij de Europese Week van de Regio’s een sessie over de innovatiekracht van regio Foodvalley op het gebied van eiwittransitie in de pluimveehouderij.

De Europese Week van de Regio’s (EU Regions Week) is een jaarlijks evenement dat in het teken staat van regionaal beleid. Deze week brengt politieke vertegenwoordigers, ambtenaren, deskundigen en academici uit regio’s en steden uit heel Europa bijeen. Aangezien deze week dit jaar digitaal moest plaatsvinden zijn de activiteiten dit jaar verdeeld over drie weken. Het thema van de week van 19 t/m 23 oktober was Green Europe.

Op 21 oktober heeft ThinkEastNL daarom een bijeenkomst georganiseerd waarin aandacht werd besteed aan de mogelijkheden voor klimaat neutrale en circulaire voedselproductie. Na een algemene inleiding werden de deelnemers (ca. 60) opgesplitst in drie subgroepen. Het thema van de subgroep geleid door Anneke Galama van Regio Foodvalley, had als thema ‘Eiwittransitie’. Anne-Jo Smits startte deze sessie met een presentatie van de werkzaamheden van het Poultry Expertise Centre op het gebied van eiwittransitie. Vervolgens presenteerde Laura Star van Aeres Hogeschool Dronten over het project ‘Circulaire Kip’, waarbij groene reststromen direct of indirect via insecten of bioraffinage kunnen worden toegepast in pluimveevoeders. Binnen dit project wordt nauw samengewerkt met PEC, AMUSCA en andere bedrijven. Als laatste liet Walter Jansen, van het bedrijf AMUSCA in zijn presentatie zien hoe de larven van huisvliegen efficiënt en veilig groeien op organisch reststromen. De larven kunnen zowel levend aan pluimvee gevoerd worden als gedroogd in pluimveevoer verwerkt. Op deze wijze is het innovatieve karakter van de pluimveehouderij in Nederland onder de aandacht gebracht van verschillende Europese regio’s.

Foto van laptop met kip  foto laptop met presentatie

foto laptop met deelnemers in video conference