Bootcamp ICT Campus 2020 in samenwerking met PEC

Date

Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 maart organiseert ICT-Campus samen met studenten, docenten en lokale ondernemers de Bootcamp ICT-Campus 2020, met als thema ‘The I-Boer’. Het initiatief is een vervolg op de Hackathon die in februari plaatsvond. Op twee locaties, in Barneveld en in Veenendaal, wordt gelijktijdig gewerkt aan opdrachten voor lokale ondernemers. Op zaterdag 14 maart beoordeelt een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, de resultaten.

Verder bouwen in gemixte teams aan resultanten

Na het succes bij de Hackathon tijdens de Digital Days op 14 Februari, bouwen de teams verder aan de resultaten. De teams bestaan uit studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres MBO, het Rijn IJssel het Technova College. In gemixte teams van zes deelnemers werken zij aan de opdrachten van Sieplo en Appeltje-Eitje-Automaten. De lat ligt nu hoger en is het de bedoeling dat er vanuit de eerdere resultaten, die gerealiseerd zijn tijdens de Hackathon, business ontwikkeld wordt. En dat er daadwerkelijk software prototypen gebouwd gaan worden. Denk aan apps en dashboards die betekenisvolle data laten zien voor boeren en bedrijven.

Mooie samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven

De Bootcamp ICT-Campus 2020 vindt plaats op twee locaties. Voor de opdrachtgever Sieplo gaan de deelnemers aan het werk in het Poultry Expertise Centre in het Aeres MBO in Barneveld. De deelnemers die werken aan de opdrachten van Appeltje-Eitje-Automaten gaan aan de slag in het centrum van Veenendaal, Passage 24. Tegenover dit pand opent Appeltje-Eitje-Automaten zaterdag 14 maart officieel haar deuren. Zaterdagmiddag 14 maart beoordeelt een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, de resultaten van de teams. De teams maken kans op verschillende prijzen. Daarnaast neemt het onderwijs de resultaten mee voor de beoordeling van de studenten. Een mooie samenwerking en een prachtige win-winsituatie voor het onderwijs.