mmmEggies: zij aan zij samen sterk voor het Nederlandse ei

Date

De mmmEggies, opgericht in 2014 door vijf legpluimveehoudsters, is een groep actieve legpluimveehoudsters die het Nederlandse ei promoten. Of het nu een kolonie-, scharrel-, bio- of vrije uitloopei is: ze promoten alle eieren.

Consument voorlichten

Marjan van de Vis, legpluimveehoudster uit Voorthuizen en woordvoerster van de mmmEggies: “Het promoten van de gezondheid van het ei bij de consument staat voor de mmmEggies op nummer 1. Dat doen we via social media en door consumenten op te zoeken tijdens evenementen om te vertellen wat voor mooi product wij als Nederlandse pluimveehouders produceren.”

Afgelopen jaar hebben de mmmEggies het ei gepromoot op de Gezondheidsbeurs in Utrecht, de Farm & Country Fair in Aalten, tijdens de Nijmeegse 4-daagse, bij Lady’s Powervrouwen in Barneveld en op een aantal lokale acties.

De mmmEggies zijn ook educatief actief op o.a. het studentensymposium in Dronten. Het Eggpower materiaal was te zien bij “Nederland Proeft”, samen met Blij met een Ei om te laten zien hoe gezond eieren zijn!

De legpluimveehoudsters staan regelmatig op agrarische beurzen om nieuwe mmmEggies te werven en Stichting Blij met een Ei te promoten. Deze stichting betaalt de activiteiten en materialen van de mmmEggies. Hun inzet is geheel op vrijwillige basis.

mmmEggies 2.0

Drie jaar na de oprichting hebben HAS studentes een onderzoek uitgevoerd met de probleemstelling: ‘Hoe kan er, met een beperkt budget, een campagne worden opgezet die inspeelt op het gezonde ei, ongeacht houderijsysteem, waarbij zo veel mogelijk Nederlandse consumenten worden bereikt?’

Met als resultaat een nieuw fris logo, fotografiestijl, kernwaarden, campagnemogelijkheden etc. die dit voorjaar naar buiten komen om ervoor te zorgen dat heel Nederland weet dat het Nederlandse ei een verrijking is voor een gezond leven.

Samen sterk

Een mmmEggie is een legpluimveehoudster die open en eerlijk, sociaal betrokken en met passie eieren promoot en haar eigen inbreng heeft bij de mmmEggies. Marjan: “Je aansluiten bij de mmmEggies levert je meer energie op dan dat het kost dat heb ik de laatste jaren wel ondervonden. Je vergroot je netwerk en werkt samen, fantastisch om te doen.”

Pluimveehouders ondersteunen Blij met een Ei door lid te worden voor 50 euro per kwartaal. Bedrijven kunnen ook sponsoren. Het geld wordt besteed aan promotionele activiteiten om de legpluimveesector positief op de kaart te zetten. Samen sterk!

Wil je als legpluimveehoudster of opfokster meedoen? De mmmEggies is een fijne, fanatieke groep waarbij ieders kwaliteiten ingezet kunnen worden. Hulp-mmmEggies voor ondersteuning bij evenement of beurs zijn ook van harte welkom. Heb je interesse? Mail naar info@mmmeggies.nl. Voor meer informatie kijk op www.mmmeggies.nl en www.blijmeteenei.nl.