Trainees uit Myanmar bij PEC in Barneveld voor training

Date

Van 27 maart tot en met 6 april 2017 volgen tien trainees uit de pluimvee branche uit Myanmar een training bij PEC in Barneveld. 

Gedurende twee weken leren de trainees uit Myanmar alle verschillende aspecten binnen de pluimvee keten en internationale ontwikkelingen en trends op dit gebied. De training is een combinatie van praktische demonstraties, locatiebezoeken en presentaties. 

De verwachting is dat er in de aankomende tien jaar een verdubbeling van pluimvee producten plaats gaat vinden in Myanmar. Om bij te dragen aan de ontwikkelingen binnen de pluimvee sector in Myanmar zijn in september 2015 al verschillende samenwerkingen gestart, onder de naam ‘Netherlands – Myanmar Poultry Cooperation’. Het doel is om de positie van Myanmar in deze opkomende markt te versterken.

Het versterken van deze opkomende markt wordt gedaan door het kennisniveau van de trainees te vergroten. Dit gebeurt op verschillende focusgebieden, zoals onder andere voedselveiligheid, gezondheid en ziektebestrijding. 

PTC+ coördineert samen met Larive deze training. Larive is een internationaal bedrijf dat zich richt op bedrijfsontwikkelingen. Ze bieden ondersteuning op gebied van uitbreiding in opkomende markten. Ze worden lokaal in meer dan 30 landen wereldwijd vertegenwoordigd.